dijous, 10 de març del 2011

El menú d'avui dijous!

CARQUINYOLIS DE FARRO I AVELLANES

Ingredients per a quatre persones

200 g d’avellanes crues

200 g de sucre

150 g de farina de blat

50 g de midó de blat de moro

100 g de farro blanc

100 g de mantega a punt de pomada

2 ous

20 g d’impulsor

Preparació

1. Mescleu les dues farines, el midó i l’impulsor. Passeu per un sedàs i poseu en un bol.

2. Afegiu el sucre, els dos ous i la mantega a punt de pomada. Barregeu bé i afegiu les avellanes. Torneu a barrejar.

3. Feu barres amb la pasta al damunt d’una plàtera amb paper de forn i coeu-los a 170ºC durant 15-20 min.

4. Traieu del forn i en calent talleu-los i torneu-los a posar-los al forn 5 minuts més perquè s’acabin de torrar.

5. Una vegada cuits, deixeu-los refredar i guardeu-los en una capsa hermèticament tancada.





CREMA DE PASTANAGUES AMB LLOBREGANT

Ingredients per a quatre persones

1 ceba

1 dl oli d’oliva extra verge de l’empordà d’argudell

5 g de curry

1 quilo de pastanagues

250 g de patates

Sal

Brou vegetal

2 llobregants

Porradell picat

Preparació

  1. Peleu la ceba i ratlleu-la. Poseu una cassola amb un raig d’oli i feu sofregir la ceba.
  2. Peleu les patates i les pastanagues. Talleu a talls regulars.

  3. Quan la ceba estigui mig cuita, poseu-hi el curry, Doneu un tomb, i vigilant que no es cremi, incorporeu la patata, la pastanaga i cobriu amb brou. Deixeu coure uns vint minuts aproximadament.

  4. Poseu una olla al foc amb aigua i un pols de sl i quan arrenqui el bull, poseu-hi els llobregants i deixeu-los coure 6 minuts. Tot seguit. Traieu-los i refredeu-los ràpidament amb aigua i gel. Al cap de deu minuts, ja els podeu treure, pelar la cua i tallar-la a rodelles d’un dit de gruix. Reserveu.
  5. Quan les pastanagues i les patates estiguin cuites, tritureu que quedi una crema ben fina. Mentre tritureu afegiu un bon raig d’oli d’oliva extra verge de l’empordà de la varietat Argudell.

  6. Passeu per un colador. Rectifiqueu el punt de sal i la densitat de la crema. Si queda espès, afegiu un xic de brou.
  7. Serviu els plats amb la crema tèbia, al centre 2 o 3 rodelles de llobregant saltades a la paella amb un raig d’oli i decoreu amb un xic de porradell picat.





ESTOFAT DE LLATA DE VEDELLA AMB PATATES MORES

La llata de vedella és una carn molt tendra si es cou amb parsimònia i temps. Es pot acompanyar amb bolets a la tardor, pèsols a la primavera, amb tàperes i olives negres a l’hivern o amb patates durant tot l’any. Aquest és un d’aquells plats únics que amb una bona amanida d’entrant ja hi tenim tots els elements necessaris per un bon àpat, vegetals, carn i hidrats de carboni. També hi podeu posar una fulla de llaurer, farigola o orenga. O un all i oli negat quan pareu el foc que li dona molta frescor al guisat. I millor si els podeu deixar reposar una bona estona.

Ingredients per a quatre persones

1 llata de vedella

2 cebes

½ cabeça d’alls

2 tomàquets

1 dl de vi blanc sec

1 dl de vi ranci

1 kg de patates mores

6 pastanagues petites

300 g de pèsols frescos

brou

2 branques de julivert

uns brins de safrà

Preparació

  1. Pol·lïu la llata de vedella i talleu-la a daus gruixuts. Mentrestant, poseu una cassola al foc amb un raig d’oli d’oliva i feu enrossir els talls de llata salpebrats. Reserveu-los.A la mateixa cassola, tireu la ceba i uns alls ben picolats amb un raig d’oli.

  2. A mitja cocció, incorporeu el tomàquet ratllat i deixeu coure que es concentrin els sabors.

  3. Afegiu el vi blanc i el vi ranci i deixeu reduir. Torneu a posar la llata i cobriu amb brou. Deixeu coure fins que quedi gairebé cuita.
  4. Peleu les patates i esqueixeu-les. Reserveu-les en aigua.
  5. Quan la llata estigui gairebé cuita, afegiu les patates, les pastanagues pelades i els pèsols i deixeu acabar de coure, sacsejant la cassola de tant en tant. Poseu a punt de sal.
  6. Feu una picada amb un parell d’alls, unes branques de julivert i uns brins de safrà assecats al forn. Deixateu-la amb el suc de la cocció i afegiu-la.
  7. Deixeu coure 10 minuts més i pareu el foc. Deixeu-la reposar un parell d'hores i ja la podeu servir.

Bon profit!















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada