dimarts, 15 de març del 2011

El plat del dia! Cigrons!



El cigró per ser gustós, ha de tenir cara de vella i el cul gros. Aquesta és una vella dita que explica com ha de ser un gra de cigró per ser un cigró preuat. Aquest llegum és un aliment adequat en la dieta de persones diabètiques. Descobriu-ne els secrets amb multitud de receptes, tant fredes com calentes. El cigró és adequat en la dieta de les persones diabètiques. Conté força fibra i 330 calories per cada 100 grams.
Un dels plats més típics de la mediterrània oriental és aquest hummus o puré de cigrons que us presentem en aquest número del milfulls. Però atenció! Els cigrons en conserva aporten molta més sal que els naturals.



Amb un bon remull i controlant la seva cocció lenta i parsimoniosa, combineu-los amb tot tipus de vegetals, bacallà, bolets, congre, costelló confitat, etc... I no us descuideu d’aprofitar l’aigua de la cocció del cigró que es pot aprofitar fer un bon guisadet.



I una llepolia, acabat de bullir i ben escorreguts, poseu-los al plat, aixafeu-los amb el llom de la forquilla i escampeu-hi un pols de sucre. No heu provat unes dulses tant genials com aquests cigrons dolços.




HUMUS DE CIGRONS



Ingredients per a quatre persones



400 g de cigrons cuits


40 g de “tahini”


2 grans d’all


El suc de mitja llimona


1 g de comí


50 ml d’oli d’oliva extra verge d’arbequines


julivert




Preparació




  1. Escorreu bé els cigrons cuits i tritureu-los juntament amb els dos grans d’all, la meitat del tahini, el suc de llimona, un xic de comí, l’oli d’oliva, un pols de sal i pebre negre acabat de moldre. Poseu en un bol.

  2. Piqueu les fulles de julivert finament i tireu pel damunt.

  3. Prepareu la salsa barrejant en un bol l’oli de sèsam, el tahini, el pebre vermell i el sèsam daurat. Poseu per damunt dels farcells i ja podeu servir acompanyat d’unes bones torrades o pa de pita.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada